Ets qui no ets?

coaching-vilafranca

L’altre dia la Maria em comentava que si fos per ella, no estudiaria anglès si no que faria ballet, que si fos per ella, no miraria les Universitats i la nota d’excés per entrar a dret, sinó que estudiaria Filosofia… El Josep vol agafar-se el màxim de la baixa paternal, però clar, no sap com s’ho prendrà la família… la Fina no vol tenir fills, ja que la seva passió és viatjar, el Marc vol obrir un negoci i deixar de treballar pel seu pare, la Marta vol deixar una vida dedicada a la ciència i apostar per la fotografia…. clar, si fos per ells…i si no és per ells, per a qui és?

No es tracta de ser un/a rebel sense causa, es tracta de procurar-me el que a mi em satisfà. Què em fa feliç a mi? Què necessito jo? Quins són els meus valors? I no només això: Quin model de mare o pare vull ser? Quin tipus de relació vull tenir? Quines activitats són les que a mi em satisfan? A què vull dedicar la meva vida?

Quantes persones estan actuant segons les idees i les preferències d’un altre? Segons el que els meus pares volen de mi, segons el que la meva parella vol de mi, segons el que el meu voltant espera de mi…

A qui li deus res més important que estar bé amb tu mateix/a? Qui sóc jo si no sóc jo? Aquesta incomoditat d’ésser el que no s’és, passant per la vida com autòmats sense il·lusió ni alegria, dedicant temps allò que no ens motiva ni ens aporta satisfacció personal… Realment acaba fent feliços als altres pels quals mirem? I si és així, és aquest motiu suficient per a seguir no sent qui sóc?

La por a defraudar els altres, la por al rebuig o la simple por a sortir de la zona de confort, a sortir del camí que els altres han anat marcant per a mi, ens pot fer entrar en aquesta incomoditat de l’ésser i quan aquesta forma de viure i d’entendre el món es passa de pares a fills, acabem creant una cadena d’infelicitat.

A qui aporta mai res realment bo sé qui no s’és? Què estàs realment oferint als altres quan no estàs motivat ni feliç? Qui viu la teva vida més que tu mateix? Qui millor que tu sap el que necessites, el que et convé, el que et motiva i el que et satisfà?

Si fessis el que realment vols fer, estaries fent el que fas?

Coaching personal.

Vilafranca del Penedès.

 

 

 

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *