Pateixes de Pensament Màgic?

terapia-vilafrancaArriba el moment d’obrir el regal d’aquella persona que estimes i no s’acosta ni de lluny al que volies? L’altra escull restaurant o pel·lícula i no és per res del teu estil? Et frustres sovint perquè no encerta els teus gustos o desitjos? T’agradaria rebre paraules, moments o detalls romàntics i no arriben mai quan els vols o necessites?

Si és així, possiblement pateixes de Pensament Màgic.

I què és el Pensament Màgic? El Pensament Màgic és la idea o la creença de què si l’altra persona ens estima, si realment ens coneix, si realment connecta amb nosaltres, aquesta sabrà exactament què és el que volem, necessitem i desitgem en cada moment.

Creem des de petits, idees preestablertes de la parella ideal, la mare ideal, l’amic ideal, el fill/a ideal, la família ideal…. Aquestes idees les hem anat construint a partir de les pel·lícules, les novel·les, els comentaris que hem sentit dels altres i en la seva majoria ataquen sobretot a la ment femenina.

Què provoca aquest pensament? Aquesta idea de què si l’altre realment ens coneix i ens estima, encertarà amb els regals, els detalls o les mostres d’afecte? Doncs principalment molta frustració. Tant per part de la persona que no rep allò que esperava i se sent com si l’altre no l’entengués o no connectés amb ella, com per part de la persona que no l’encerta, ja que d’alguna forma li expressem que no ho fa bé, que no és suficient o que no és prou bo…

El que fem quan patim de Pensament Màgic, és posar en competició l’ideal mental amb la persona real, i la realitat és la que té més possibilitats de perdre.

Ens hem cregut moltes idees que no són reals i que si ho pensem bé, no tenen lògica ni sentit. Com hauràs comprovat no llegim la ment dels altres, no sempre sabem el que volen o deixen de voler, el que per mi pot ser ideal, romàntic, divertit o emocionant, potser per l’altre no ho és, la nostra forma de ser no és ideal, igual que no sona una banda sonora quant estem tenint un moment especial… Comencem a fer neteja d’aquestes creences i d’altres que no ens fan feliços i que només ens creen mal estar emocional.

L’amor no és endeví, l’altra persona no llegeix la meva ment, demanar el que vull no ho fa ni menys especial ni menys romàntic ni menys màgic. 

Abandona el Pensament Màgic, deixa de sentir-te frustrat o frustrada per quelcom impossible i deixem de frustrar als altres. Si per a tu és especial l’efecte sorpresa, rep amb amor i amb tot l’afecte i la gratitud allò que l’altra ha pensat per a tu, i si no, demanar les coses no és dolent, ni menys especial. La màgia la posem nosaltres.

La realitat és perfecte quan deixem de voler-la perfecte. 

 

Gemma Pallàs.

Coaching personal.

 

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *