Eina per canviar un comportament!

comportament-canviVols acabar per totes amb algun comportament o actitud?

Segur que hi ha alguna cosa o altre que fas en el teu dia a dia, en «x» espai en concret o amb «x» persona o persones en concret, que no t’agrada. Tots tenim alguna o altra actitud que ens surt quasi de forma automàtica (és a dir molt arrelada en els nostres hàbits) i que no ens agrada.

I com ho podem fer per acabar d’una vegada per totes amb un comportament o actitud que no ens fa sentir bé un cop fet? Doncs buscant què hi ha al darrere d’aquest comportament, és allà on trobarem les creences que el sustenten.  Agafa paper i bolígraf i anem a descobrir-les! 

Agafa aquest comportament o actitud que vols modificar i escriu-lo en un paper. Seguidament fes-te la pregunta, «per què?».  Pregunta’t el perquè actues així fins a descobrir la creença que el recolza, que no és res més que una idea que tens sobre tu, sobre els altres o sobre el món.

Per exemple:

Comportament (el que faig): No faig mai el que em proposo/em costa molt dir que no als altres. 

Creença (el perquè): Perquè crec que al final no ho aconseguiré, perquè faci el que faci sempre em surt tot malament/crec que si dic que no, deixaran d’estar amb mi o s’enfadaran…

Un cop tens aquesta eina de coaching feta, tens dues opcions per aconseguir modificar el comportament o l’actitud. Una d’elles és modificant la creença. Trenca-la o dóna-li una altra forma!, com? Critica-la, (Segur que sempre, sempre et surt tot malament? Quantes coses has fet bé?  Vols dir que això és del tot cert?/La gent que t’estima és només perquè sempre dius que sí? Tothom que sent un no s’enfada? Quantes vegades a tu tan dit que no i ni t’has enfadat, ni els has deixat d’estimar?, busca una creença alternativa més adient (Hi ha coses que em surten i altres que encara no, quant mi poso al 100 per 100 em va bé/crec que haig de dir que no quant realment no en tinc ganes i no és re molt important per la persona que m’ho demana)

En cap moment la idea és que penseu que aquestes creences són les bones o les ideals o les que la gent hauria de tenir, simplement és un exemple perquè pugueu provar-ho  a casa.  La idea és que quan canviem una creença automàticament canvia el nostre comportament, i a la inversa. És a dir, si no hi ha manera de modificar la creença, modifica el comportament i veuràs com aquesta acaba modificant-se ella sola.

Coaching Vilafranca del Penedès

Coaching personal i per adolescents.

 

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *