DUES PREGUNTES CLAUS QUE NO POTS DEIXAR DE FER-TE.

coachingGemma (2)Quan estiguis davant d’una difícil decisió, quant vulguis assumir un repte, començar a treballar algun aspecte personal o simplement fer un canvi a la teva vida i vegis que t’envaeix aquella sensació de por, ansietat, nervis o en definitiva una resistència a donar el primer pas. Existeixen, dues preguntes claus que no pots deixar de fer-te.

Què és el pitjor que em pot passar?
En quantes ocasions deixem de fer coses pel simple fet de tenir por d’allò que pot succeir, per no voler sortir de la nostra zona de confort, per hàbit, per mandra… Succeeix que moltes vegades tenim aquella sensació de por, d’incomoditat davant d’un canvi i això ens pot fer tirar enrere i tirar la tovallola fins i tot abans de començar.

Si és el cas, preguntat, què és el pitjor que em pot passar? Quan ens fem aquesta pregunta prenem consciència real del que amaga aquella por, descobrim el perquè ens resistim a aquell canvi. I sorprenent-ment la resposta molts cops és de menys importància o és menys greu del que esperàvem….

Algunes de les respostes més recurrents són: «doncs el pitjor que em pot passar, és no aconseguir-ho». Si això és el pitjor que em pot passar, significa que em quedaré igual com estic ara però amb un aprenentatge més. És a dir, tinc alguna cosa a perdre?

Si li donem la volta, podem concloure que el pitjor que em pot passar, és quedar-me en la situació actual, per tant, viure el que ja estic vivint.
Una altra resposta és , «el pitjor que em pot passar, és sentir-me malament, fracassar, passar una mala estona…» Si això passa, creus que no ho podràs gestionar?, no podràs tornar-te a aixecar?, les coses s’aconsegueixen sempre a la primera? Si aquest és el cas, sempre pots agafar més recursos, aprofitar el que has après, explora l’experiència per poder analitzar el perquè no ten has en sortit i tornar a la batalla amb les eines necessàries. I encara més!, comença a entendre la paraula fracàs, com el que realment és, una oportunitat de créixer i desenvolupar-se.
I què és el pitjor que em pot passar si no ho intento?
Aquesta pregunta és clau perquè et dóna una visió de futur molt clara. Si no ho intento, és possible que el meu futur sigui semblant al meu present, si és això el que vull no hi ha problema, però si el que vull és avançar, fer un creixement personal, assolir un objectiu molt important per a mi… En aquest cas el pitjor que em pot passar si no ho intento, és deixar de viure allò que vull viure per por a no poder afrontar les respostes a la primera pregunta.

Fent les dues preguntes claus, les coses es veuen més clares, al final es tracta d’avaluar si realment et resulta més quedar-te quiet, allà on estàs o moure’t. Dependrà de cada persona i cada situació, tot i que recorda «QUE LA VIDA ÉS MOVIMENT».

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents.

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *