Cuida les Paraules

lauren-rader-1082391-unsplash

En quantes ocasions no concorda el que volem aconseguir amb el que ens diem a nosaltres mateixos?

Això succeeix quant volem o desitgem alguna cosa, però contínuament una part de nosaltres ens autosaboteja amb pensaments com:

«No ho aconseguiré», «no puc», «no sóc suficientment bo»…

Pot semblar que aquests pensaments no són importants, però és amb el pensament i amb el llenguatge amb el qual creem la motivació i la varietat de possibilitats. No només això, sinó que és amb aquests pensaments amb els quals ens respectem, ens cuidem i ens mimem.

Per tant quant posem un «no» davant d’allò que volem aconseguir, comencem a crear el camí per a «no» aconseguir-ho. Comencem a crear una acció que concordarà amb aquell pensament negatiu.

El llenguatge és acció, abans de qualsevol cosa hi ha una frase anterior, un pensament, unes paraules que acompanyaran aquella actitud, aquell acte. Si pensem que no podrem dormir, segurament ens constarà molt agafar el son, si ens diem que som lletjos, davant del mirall trobarem un defecte més en el que centrar-nos, si em dic que no vull posar-me nerviosa, segurament encara m’hi posaré més… I perquè succeeix això? Doncs perquè inconscientment en parlar-nos en negatiu, justament el que fem és focalitzar-nos cap allò que no volem.

Per tant, el primer abans de fer res, és creure’ns que «Sí» podem aconseguir allò que ens proposem, repetir-ho les vegades que ens faci falta, ser conscients de què és el que ens diem i quin és el llenguatge que estem utilitzant, perquè encara que no pugui semblar important o rellevant, el llenguatge és la primera acció que fa la nostra ment i fer que aquest vagui de la mà dels teus desitjos és començar el camí per aconseguir-los.#pensament#llenguatge#acció.

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *