Vols saber quines son les teves fortaleses? Respon aquestes 6 qüestions.

coaching millorarEts original, valent/a, creatiu/va, prudent, humil, optimista, responsable, pacient, reflexiu/va, atent/a, curiós/osa, persistent, honest/a, just/a, amable …?

Les fortaleses personals són disposicions de la nostra manera de ser, responen al com actuem, com sentim i com pensem.

Segons el psicòleg positivista Martin Seligman, la pràctica de les nostres fortaleses ens aporta realització personal, un gran benestar i en definitiva felicitat. Són aquelles coses que ens suposen un esforç, aquelles amb les que hem de donar el millor de nosaltres mateixos amb les quals (en posar en joc les nostres fortaleses) n’aconseguim extreure una emoció positiva i duradora que no poden donar-nos aquells plaers fàcils i ràpids que ocupen el nostre dia a dia.

És possible que tendim a pensar que nosaltres no disposem de cap fortalesa, que no estem dotats de res que ens faci especials, res més lluny de la realitat. Tots i cada un de nosaltres estem dotats de certes virtuts o fortaleses que acostumem a utilitzar o que surten a la llum en els moments que ho necessitem.

Aquí et deixo 6 preguntes que t’ajudaran a fer una reflexió profunda sobre tu mateix, i que extrauran a la llum aquelles fortaleses de les quals ja en tenies consciència, que havies oblidat o de les que no erets conscient. Pren-te el teu temps i fes les reflexions necessàries.

  • Quins interessos demostraves quant erets un nen o una nena?
  • Que diuen positiu de tu els altres? Què destaquen?
  • Pensa en algun moment difícil per al qual hagis passat, com l’has superat?
  • Amb quines activitats et sents més a gust?
  • Que aportes a les teves amistats, als teus familiars…?
  • Fent què, et passen les hores volant?

Siguin quines siguin les teves fortaleses, el que és important és tenir-les identificades, ja que com més les practiquem més positivitat i optimisme aportarem a la nostra vida. Per tant, no les deixis de banda, posa-les en pràctica i experimenta com et sents quan treus el millor de tu mateix.

Coaching Retroba’t

Vilafranca del Penedès.

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *