TENS POR DE L’ÈXIT?

Coaching Personal

Què ens pot provocar por a l’èxit?

Sembla estrany i contradictori que pugui existir una por a millorar la vida d’un mateix o a aconseguir els objectius que un sempre ha desitjat. Però no és així, hi ha moltes creences negatives que poden provocar aquesta por, igual que inseguretats i resistència als canvis.

És comú pensar en aquella oportunitat que un té al davant, en aquell canvi de feina, d’habitatge, d’entorn… Que pot portar-te a l’èxit que desitges i sense saber el perquè bloquejar-te. Quin és exactament el motiu d’aquest bloqueig?, quina creença o por és la que no et deixa fer el pas següent?

Aquestes són algunes de les més freqüents:

– En realitat no m’ho mereixo.
Potser sents que no ho mereixes, què necessites fer per sentí que sí que t’ho mereixes?, quina diferència hi ha entre tu i els que ho mereixen? Recorda totes les coses que has fet per arribar on ets. Què més podries fer? canviaria aquesta percepció?

– Crec que no sóc suficientment bo.
Què significa ser «suficientment bo»? Recorda tot el que has emprès en la teva vida, erets des del principi «suficientment bo»? Podries donar-té l’opció de créixer?

– El meu èxit pot fer sentir inferior als que estan al meu voltant.
El sentiment d’inferioritat viu en aquell que el sent, no en les persones del seu voltant. Qüestiona’t si les persones que tenen èxit et fan sentir inferior. Si aquestes persones no tinguessin èxit, canviaria aquest sentiment? Per tant, si l’origen no són elles, quin és?

– Si triomfo en la feina, fracassaré en la meva vida personal.
Aquesta és una de les creences més comunes, es tipifica que la vida de les persones amb èxit laboral està buida en l’àmbit personal. Busca diferents exemples que coneguis i compara’ls amb altes persones que no tinguin èxit, realment es compleix una llei en la qual totes les persones que no tenen èxit tenen una gran vida personal i a la inversa?

– Si tinc èxit, em convertiré en una persona freda i superficial.
Seràs com tu vulguis ser, les teves prioritats podran ser les mateixes o canviar. Però sempre sota la teva decisió. Si les teves prioritats canvien, significa que seràs una persona freda i superficial? Què necessites conservar per a no sentir-te així?

– Em jutjaran i criticaran contínuament.
És possible que algunes persones et critiquin o et jutgin, tu has de valorar quin nivell d’importància donar-li a les seves crítiques. T’has plantejat fixar-te més en aquelles persones que t’acompanyin i et donin suport en el teu camí?

Si aquestes o altres són algunes de les creences que no et deixen avançar el primer i més important és detectar-les i actuar conseqüentment.

SI NO TINGUESSIS POR DE L’ÈXIT ON ESTARIES?

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

SobreGemma Pallàs

Em dic Gemma Pallàs i em dedico al acompanyament d'adults i adolescents, per generar seguretat i confiança per viure sense pors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *