De què es tracta?
Si treballes en un centre, una escola, una associació o un grup, si en definitiva treballes amb persones, això et pot interessar!
El Coaching per centres, escoles o associacions consisteix en sessions dinàmiques, perquè entre tots el grup afronti, superi i assoleixi els seus reptes, tant grupals com individuals. Es tracte d’un mètode d’aprenentatge intrapersonal i interpersonal basat en la intel·ligència emocional.
És un treball de sessions per tractar la gestió emocional, l’autoconeixement i la superació de pors per a grups, associacions i/o centres del món de l’educació, els serveis culturals i/o educatius.
Què es treballa?
L’ansietat, els nervis i la por, són emocions que es presenten davant dels canvis i reptes importants, com són la superació de proves acadèmiques (selectivitat, les PAU, el carnet de conduir, exàmens finals….), la posada en escena (grups de teatre, dansa, presentacions, exposicions…) i associacions que treballen per ajudar i acompanyar a col·lectius en situacions complicades (associacions d’immigració, d’igualtat, sanitat i serveis socials, de gent gran, joventut…)
L’aprenentatge, el nivell de coneixement sobre com afecten les emocions a la nostra ment, sobre els nervis, l’ansietat, les pors, les nostres capacitats, la nostra autoestima i les fortaleses personals, afecten directament als nostres resultats en tot allò que fem i que vivim.
En aquestes sessions grupals, aconseguim treballar entre tots allò que a cada grup li preocupa, el limita o el debilita. Aprenent a racionalitzar el significat de les amenaces a les quals ens enfrontem, a gestionar les emocions negatives que sovint ens envaeixen i a adquirir la confiança necessària per superar els obstacles i integrar diferents eines de gestió i autoconeixement.
Per a què serveix?
Basant-me en la meva experiència individual en processos de coaching personal i adolescents, i l’experiència en sessions grupals, és recurrent trobar-se amb un coneixement molt pobre sobre la pròpia gestió davant de situacions d’estres i emocionalment conflictives. Deixar-se endur per les emocions negatives, evitant, infravalorant-se o fins i tot distorsionant els reptes a superar, acostuma a ser un comportament recurrent.
És com si tots haguéssim de saber afrontar el conflicte, les pors, la inseguretat i la falta de confiança sense que ningú ens n’hagi ensenyat mai.
Lògicament, com tot, per alguns serà més fàcil i per d’altres més difícil. El que està clar, és que si sabem gestionar aquesta part mental, és aleshores quan podrem donar el millor de nosaltres mateixos, posar en pràctica aquells coneixements reals que tenim sense que es vegin distorsionats, superant i afrontant els reptes que se’ns presentin amb molta més seguretat i confiança.
Si féssim una llista de moments conflictius i de difícil gestió emocional, podria ser molt llarga. N’hi ha que són més puntuals i formen part del procés de desenvolupament educatiu de cada un de nosaltres, com són la prova de selectivitat, les PAU, l’examen de conduir, les exposicions, el parlar en públic… però també n’hi ha de gestió més profunda i íntima, com afrontar les pors davant de canvis profunds com l’arribada a un nou país, l’adaptació a un canvi en la família o la gestió d’una nova situació personal.
Els nostres resultats, el que aconseguim a la vida, la nostra forma d’interpretar el que ens passa i com actuar davant d’això, pot ser més o menys bona, però passi el que passi, la idea d’aquestes sessions és que els resultats adquirits i els actes que desenvolupem, el com ens sentim amb nosaltres mateixos/es, no siguin la conseqüència impulsiva d’una falta de coneixement, de confiança, de seguretat o de la por.
Els professors, les escoles, les associacions, inverteixen un temps, uns coneixements i una dedicació que en moltes ocasions pot no veure’s reflectida en els resultats de les proves, dels reptes i de la qualitat de vida de les persones per aquesta falta de formació en gestió emocional i autoconeixement.
Finalitat.
L’objectiu és que tot l’aprenentatge i l’acompanyament ofert no quedi empobrit, oferint eines i coneixements perquè cada un aprengui a oferir el màxim potencial, a coneixes millor a ell mateix, i a posar en practica tot el que li ofereix el centre, el grup o l’associació i que no es vegi diluït per altres mancances.
El resultat d’una prova, d’un repte i de tots els nostres actes és la barreja de diferents qüestions, però el que s’aconsegueix amb les sessions grupals o individuals és reduir els suspesos, el fracàs, les limitacions mentals, les pors, els nervis, les tensions i totes aquelles desvaloritzacions substituint-los per un augment de l’autoestima, les fortaleses i la seguretat i confiança personal.
Format.
No hi ha un format exacte ni de temps ni de sessions. L’èxit del coaching grupal està justament en oferir un servei personalitzat i flexible, que pot anar d’una única sessió a un procés més llarg.
Si voleu més informació, parlar-ne o fins i tot (perquè no!) intercanviar idees o projectes més personalitzats al teu centre, servei o associació, et convido a posar-te en contacte amb mi i parlar-ne!
En tot resultat, vivència i experiència hi ha reflectida la intel·ligència emocional.
Moltes gràcies.
Gemma Pallàs Carceller.
Tel: 659879333.
gemmapallas.com