Tu SI pots deixar de fumar!

coaching-fumar

Perquè no deixo de fumar? Podríem dir que tot fumador s’ha proposat alguna vegada a la seva vida deixar aquest mal hàbit o almenys s’ho ha plantejat. Vull però no puc o m’agradaria però en el fons no vull…

Si, tots sabem quins són els desavantatges de fumar i els avantatges de deixar-ho, però tot i això seguim fumant. Per què? Per què seguim fumant?

Quantes vegades has llegit les llistes dels pros de deixar de fumar? Que si el tema de l’olor, que si els dits groguencs, que si els diners que estalviaries, que sí l’envelliment prematur, que si la salut…

i perquè sabent tot això seguim fumant? No només això… sinó que a cops com més llegeixes sobre els riscos de fumar més ganes tens d’encendre’t un cigarret oi?

El que passa és que les Creences Limitants que envolten l’hàbit de fumar són més poderoses que tots els avantatges de deixar-ho i totes les pors de seguir fumant.

Personalment he estat molts anys fumant, així que les he viscut molt internament:

  • Deixar de fumar és molt difícil.
  • Si deixo de fumar, la meva vida social serà menys intensa.
  • Si deixo de fumar, m’engreixaré.
  • Fumar m’aporta el meu moment de plaer i desconnexió del dia.
  • Fumar m’ajuda a passar els mals moments (estres, discussions, nervis…)
  • M’agrada fumar i ho trobaré molt a faltar.
  • No serè capaç de portar els símptomes d’abstinència.
  • Fumar m’ajuda a fer alguna cosa amb les mans en moments d’incomoditat, timidesa…
  • La gent que fuma és més feliç…

Aquestes són només algunes de les creences limitants que ens frenen l’intent de deixar de fumar o que ens han fet recaure en el tabac quan ho intentem.No tots som iguals ni portem la mateixa vida ni el mateix ritme, així que a cada persona l’afecten unes creences negatives diferents.

Per tant;  Quan acabi dels exàmens ho deixaré, quan estigui passant per un moment més tranquil, quan els nens siguin més grans i tingui menys estres… Quan és el millor moment per deixar de fumar? El millor moment és aquell que tu escullis, quan no és un bon moment tenim aquesta excusa i quan és un bon moment no pensem a deixar-ho, així que pren ja la decisió.

Què és més important?

Doncs que al final totes aquestes idees i pensaments que et frenen a fer el pas, només són creences, és a dir, idees errònies o equivocades sobre un tema. I les idees es poden canviar tant amb l’aprofundiment real del qual ens estan dient com amb l’experiència de veure el que són. Simplement idees equivocades sobre el tabac que ens limiten alliberar-nos.

Amb el coaching t’acompanyaré a assolir aquest alliberament. Com?

1- Marca’n un objectiu (dia, lloc, hora, ritual…)

2- Aprofundint sobre quines són les teves creences limitants al voltant d’aquest mal vici. Anem al moll de l’os, en realitat, perquè fumes?

3- Aconseguint allò que creus que el tabac t’està proporcionant d’una forma sana i real (confiança, moments de pau, seguretat…)

4- Trencant amb totes les pors que envolten el fet de deixar de fumar (Que si serà molt difícil, que ens engreixarem, que tindrem problemes d’insomni…)

5- Agafar confiança amb tu mateix/a, experimentar que no et fa falta fumar per cap motiu i començar a viure tots els avantatges que té iniciar una vida sana.

Aquest serà el teu any! Adéu al tabac!

Gemma Pallàs

Coaching Retroba’t.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s