Has perdut la il·lusió? 3 formes de recuperar-la.

bengala-677774_1280Quan fa molt temps que perseguim quelcom, perseguim una feina, perseguim està millor amb algú que estimem, perseguim una estabilitat econòmica, un “estar bé amb mi mateix/a”, en definitiva, quan fa molt temps que seguim un objectiu que sembla no arribar mai és possible que el desgast, el no veure els resultats positius ens facin perdre aquella il·lusió inicial que teníem.

Si estàs en una situació similar, si estàs pensant a tirar la tovallola o sents que ja has fracassat, respira, donat un espai, para i reflexiona.

Significa això que mai aconseguiràs allò que vols? Segur que no. Significa que potser no estàs anant pel millor camí o utilitzant les eines adequades? És molt probable.

Que pots fer si estàs vivint una pèrdua d’il·lusió?

En primer lloc, recorda els motius pels quals busques el que busques. Què és el que t’aportarà quan ho hagis assolit? En què canviarà la teva vida? Perquè has decidit anar per aquell camí i no per un altre? Deixa que et torni la motivació, visualitza com et sentiràs quan assoleixis el que tant desitges, comprova que realment és el que vols i reafirma els motius pels quals et mous. Per a què vull el que vull?

En segon lloc, reflexiona sobre la forma en què intentes assolir-ho. Quins han estat els plans d’acció que has utilitzat? Què ha funcionat? Què no ha funcionat? Hi ha alguna cosa que no has fet o que podries haver fet diferent i hagués pogut canviar el resultat? Moltes vegades ens ofusquem amb una manera de fer les coses i és probable que no sigui la millor o la més adequada. Canvia d’estratègia! No et quedis només amb una “manera” de fer, segur que hi ha moltes, prova diferents formes fins a trobar la més adequada per a tu i per al que busques.

I ja per últim però no menys important. Reafirmat, reapoderat de les teves virtuts i qualitats. A què em refereixo? Pot ser complicat o contraproduent perseguir quelcom si estic pensant que “no m’ho mereixo” o que “no sóc suficient”. Recorda quines són aquelles coses que se’t donen millor, analitza quines són les teves qualitats, les teves virtuts. Que no et faci vergonya preguntar al teu voltant: què penseu de mi?, perquè esteu al meu costat?, en què destaco?, quines característiques positives veieu en mi? I amb tot això, quan tinguis clar qui ets i quins són els teus punts forts, desenvolupa’ls al màxim. Converteix-los en les grans claus del teu nou pla d’acció i segueix endavant.

No perdis mai la il·lusió, per què? Perquè sempre hi ha nous camins que no has provat o que potser encara ni coneixes, perquè sempre pots provar a fer coses diferents que t’obriran perspectives i opcions diferents, perquè hi ha mil i una combinacions per aconseguir allò que busques que l’única manera de no aconseguir-ho seria perdre el motor principal de tot, que és la teva il·lusió.

La teva il·lusió i les teves ganes són l’inici de tot.

Coaching Retroba’t.

I entrenar personal pels adolescents.

Vilafranca del Penedès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s