SAPS QUINA ÉS LA TEVA ZONA DE CONFORT?

Coaching Vilafranca

LA ZONA DE CONFORT

La zona de confort és una zona metafòrica on tenim un estat de comoditat mental. En aquesta zona no hi ha canvis ni novetats, és un estat mental on ens sentim segurs, ja que tot el que hi ha en ella ens és conegut i familiar. Són totes aquelles coses que ja coneixem de sobres.

Que no us confongui el nom! La zona de confort no té per què ser un lloc on tot ens vagui bé. És tot allò bo o dolent que vivim sovint de forma rutinària.

Què podria formar part de la teva zona de confort?

– Perdre el tren.

– Passar mitja hora en un embús de tràfic.

– Una baralla amb la nostra parella.

– Fer el menú de sempre per dinar.

– Tenir un mal dia a la feina.

– Anar al dissabte al matí al mercat…

Imaginem que tenim dos camins possibles per anar a treballar cada dia, sabem que el camí que escollim sempre és ple de tràfic, ens fa arribar a la feina de mala lluna i potser fins i tot ens obliga a haver de llevar-nos abans. Tot poden ser desavantatges en la zona de confort, però és el camí que ja coneixem i per això l’escollim, ja que és possible que el nou camí ens provoqui inseguretat o desconfiança pel fet de no haver-lo provat mai.

Mantenir-nos en un lloc de treball que no ens satisfà, en el que no som feliços i no fer res per canviar-ho també és mantenir-nos en la zona de confort.

Seguir en una relació en la qual ja no estem enamorats o no sentim el que voldríem, però no sortir d’ella perquè ja fa molt de temps que estem junts i ens espanta començar una nova vida és també mantenir-nos en la nostra zona de confort. Ja que potser ens estem barallant cada dia, però és tant conegut per nosaltres que ens és més fàcil reviureu cada dia que fer alguna cosa diferent i desconeguda.

En la zona de confort no aprenem res, i normalment ens té en un procés de pensament totalment inconscient o automàtic, és a dir que no ens fa falta posar ni interès ni atenció per viureu.

I si és així perquè ens és tan fàcil mantenir-nos en la zona de confort? Ens hi podem quedar per por, per mandra, per costum, per hàbit, perquè no ens creiem capaços de sortir-ne, perquè no confiem en les nostres capacitats, per falta de seguretat en nosaltres mateixos….És aquella frase tant mutilant que diu “mejor malo conocido que bueno por conocer”.

Si volem un canvi a la nostra vida, si volem aprendre més sobre nosaltres i sobre el món que ens rodeja, si volem perseguir els nostres objectius és necessari que sortim de la zona de confort.

Que fa por?, que no estem segurs de què passarà?, que no sabem si encertarem el camí adequat? Esta clar!, no hi ha canvi ni aprenentatge sense aquesta incomoditat, aquesta por o falta de seguretat, és gràcies a elles que estem més en tensió quant fem alguna cosa nova, que tenim els sentits activats al cent per cent, que donem el millor de nosaltres, que ens superem i vivim intensament.

Quins avantatges té sortir de la zona de confort?

– Ser més productiu, la inquietud de fer coses noves ens fa donar-ho tot, estar més atents, activar al màxim les nostres virtuts i fortaleses.

– Ens habitua a manejar imprevistos, aprendre a liderar noves situacions.

– La nostra zona de confort s’expandeix, allò que era desconegut i nou es converteix en conegut i dominable, de manera que estem més preparats per tornar-ne a sortir i estar en un estat d’aprenentatge continuat.

– Veure que ho pots fer, generaràs més confiança en tu mateix, més seguretat i desenvoluparàs noves habilitats.

– La teva creativitat augmentarà, tindràs més facilitat per resoldre problemes, per reflexionar, per tenir noves idees…

A QUÈ ESPERES PER SORTIR DE LA TEVA ZONA DE CONFORT?

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s