No saps el que vols?

Coaching Vilafranca

Quantes vegades no sabem què fer?, què dir o cóm actuar davant d’una situació? Comencem a pensar…això és lo correcte? això no ho és? les coses s’han de fer de tal manera però no de tal altre…però, qui ho diu això?. Quantes vegades les respostes a les nostres preguntes van enllaçades amb el famós verb “haig de” en comtes de “jo vull“. Per a qui fem les coses? Per a qui “haig de”?

Segurament tots podem recordar moments en els quals ens van dir quin camí havíem de seguir, potser quin batxillerat havíem de triar, quin era el millor futur acadèmic per a nosaltres, quina feina buscar, quin idioma aprendre. No només això sinó també cóm ens hem de sentir, què és el que hem de buscar en una parella, cóm han de ser les nostres relacions per ser acceptades, cóm hem d’actuar amb la família, amb els amics….

Cal aprendre a desaprendre el que altres ens han dit que era important, per així poder aprendre a seguir els nostres propis passos tan sols guiats per allò que realment sentim. I en cap moment això significa que allò que ens han dit els altres fos dolent, o que ens han volgut fer mal, sinó que simplement cada persona és diferent i té diferents prioritats i gustos. El que és important per als meus pares, per a la meva parella o els meus amics, potser no ho és per a mi i això no significa que un dels dos estigui equivocat o sigui millor que l’altre.

Pensem en totes aquelles coses que no fem o no diem, ja que algú ens va dir que no era lo correcte. A cops estem tan contaminats, tan cohibits per no fer res que no entri dins del marc “d’allò correcte” que no sabem que és el que realment hem escollit nosaltres i que han escollit els altres. Des de la metodologia del coaching personal és bàsic i prioritari cercar des del primer moment allò que realment és important per a nosaltres, i per a ningú més que nosaltres.

Així puc actuar segons la meva manera de viure, la meva manera de pensar, la meva manera d’entendre el món i de gaudir en ell.

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s