De la queixa a la petició

Coaching Personal

La queixa es una forma de mostrar la nostra frustració cap a una situació que considerem injusta o negativa per a nosaltres. Moltes vegades queixar-nos d’allò que ens succeeix ens dona una sensació d’alleujament a la hora de pronunciar-la o fins i tot d’alliberament.

Tot hi així l’estat que les queixes acaben provocant en nosaltres no és d’alliberament ni alleujament, sinó que ens aboquen a un estat de negativitat i dolor que fa que ens sentim encara pitjor. Perquè? dons perquè la queixa ens posa en un estat de víctimes davant d’una situació, un estat de “això és el que hi ha i no puc fer res per solucionar-ho”. L’estat de víctima es l’estat d’aquell que viu una situació injusta i no pot fer res per canviar-ho.

Fixa’t en quantes vegades al dia et queixes, busca una forma de compatibilitzar-ho, son més de les que et pensaves? Són sempre sobre el mateix tema? Com creus que afecta al teu estat d’ànim?.

Queixar-se es normal, si, però no és la millor posició davant d’allò que et provoca la queixa. I que es pot fer?. Podem convertir les queixes en peticions, busca que hi ha darrere d’aquella expressió de dolor, pensa en allò que t’està passant i que no vols que sigueixi així, focalitzat en allò que t’agradaria que et passes. Quant passem de la queixa a la petició deixem de posicionar -nos com a víctimes per col·locar-nos en una posició d’acció i de canvi. si en comptes de dir “la meva feina és molt asfixiant” dic: “m’agradaria que la meva feina fos més dinàmica”, puc començar a plantejar-me des d’aquí que significa per a mi que una feina sigui dinàmica, que faria que la meva feina fos així, que puc fer jo des de la meva posició, quines idees em venen al cap, amb qui puc parlar per aconseguir-ho…etc.

Al cap i a la fi les coses no canvien si nosaltres sempre actuem de la mateixa manera, i per actuar de forma diferent no podem veure els problemes des de una situació inamovible sinó des de una posició de canvi.#queixa#petició#canvi.

El canvi comença per un mateix.

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s