5 claus per afrontar el setembre!

coachingVilafranca

El setembre sempre ens duu nous reptes, nous projectes, nous horaris, decisions a emprendre, idees i objectius que hem deixat en repòs durant l’estiu i que ara és moment de començar a plantejar i mirar com assolir.

Busquem la forma de tornar a adaptar-nos a la rutina i a la vegada de complir aquelles expectatives que ens il·lusionen; aquell títol d’anglès que ens facilitaria tant la vida, aquella feina necessària per viure o aquell canvi de feina que s’adeqüi als nostres gustos i desitjos… Busquem activitats que ens omplin o que ens apropin més a aquells objectius que tenim presents, potser pensem a tenir descendència, en independitzar-nos, en trobar aquella persona amb la qual compartir la nostra vida, en solucionar problemes econòmics o personals que volem deixar enrere…

Siguin quins siguin els teus anhels aquí et deixo 5 claus perquè aconsegueixis tot el que et proposis d’una forma molt més ràpida, pràctica i tranquil·la.

1. No t’atabalis! Tant el cos com la ment reaccionen contràriament a tot allò que volem fer amb nervis, presses i estrès. Quantes vegades has sentit: quan vam tirar la tovallola i vam deixar de buscar l’embaràs, va ser quan ens vam quedar en estat, o quan vaig començar a gaudir amb el que feia va ser quant vaig donar el millor de mi mateix/a…

Per tant, potser tens moltes coses a fer, quina és la més important? Quina és la més prioritària per a tu? Quan volem fer mil coses alhora acostumem a no fer res o ha deixar-ho tot a mitges. Decideix per on vols començar i centra en allò les teves energies, després ja vindran les altres coses i les podràs fer més a gust i amb més disposició.

2. Gestiona el temps. Si dividim les activitats a les quals ens dediquem diàriament veureu que les podríem dividir en dos blocs, “coses molt importants que no són per ara mateix” i “coses poc importants que són per ara mateix”. En el primer bloc tenim els objectius vitals, el fet d’independitzar-nos, el fet de canviar de feina, el títol que volem aconseguir… En el segon bloc tenim aquelles coses que no són d’importància vital però que s’han de fer diàriament i ens ocupen molt de temps. Llegir el correu, anar a comprar, fer les feines de casa… La idea estar a reduir el màxim possible el temps que dediques al segon bloc, quanta estona perds en coses que no són tan importants? I buscar sempre un espai per allò que encara que no sigui necessari per avui mateix, per tu és realment important.

3. No sé el que vull! No sempre sabem exactament que és el que volem, no sé si m’agradaria més fer això o fer allò altre… Quant no ho tenim clar deixem passar el temps i esperem a veure si ens acabem de decidir, ens tornem a informar sobre el tema, fem llistes de pros i contres, o esperem un senyal còsmica que ens mostri el camí… Si no ho tens clar no passa res, no sempre podem endevinar que ens agradarà més o quina serà la millor opció.

Prova-ho!, prova alguna de les opcions que tinguis en ment, a cops és necessari provar les coses per saber si les volem o no, que és el pitjor que pot passar? Si no era la millor decisió, tindràs una nova experiència i ara sí que sabràs millor què és el que vols.

4. No diguis adéu a l’estiu! La tornada a la rutina, a la feina i als horaris és ja de per si complicada, ja que durant l’estiu hem adquirit uns hàbits i ara hem de trencar amb ells i adquirir-ne de nous. Sembla que la rutina trencarà amb tota aquella emoció o tranquil·litat que ens aporten les vacances i tornarem a dedicar-nos a allò que no ens fa tanta gràcia… No perdis l’estiu del tot! Si durant les vacances sorties a donar tombs, a prendre alguna cosa en una terrassa o et dedicaves als teus hobbies, mira de fer-ho encara que sigui un cop per setmana. S’ha acabat l’estiu, però no per això s’ha d’acabar la il·lusió de fer coses que ens agradin. Segur que si t’ho proposes, pots trobar temps per fer allò que feies aquest estiu.

5. Sigues positiu! Incorpora nous hàbits alimentaris saludables, dóna més afecte als teus, parlar amb els del teu voltant sobre aquelles coses positives que has fet durant aquest estiu i un cop començada la rutina pensa amb aquelles coses que t’han agradat avui, a qui has vist de nou? Quines coses interessants t’han passat? En un dia ens passen moltes coses i a cops tenim la tendència a centrar-nos en les negatives i oblidar-nos de les positives.

El millor de tot és que en gran part depèn de nosaltres i de ningú més.

Coaching Retroba’t

Coaching Personal i Adolescents, Vilafranca del Penedès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s